Bert Feddema

Achtergrondbeeld voor:

Song to the Moon

De liefde in al haar verschijningsvormen staat centraal in Song to the moon. Smachtende liefde, onbereikbare liefde, tragische liefde, lichtvoetige liefde, eeuwige liefde en nog enkele andere amoureuze verrassingen. 

Bert Feddema

Achtergrondbeeld voor:

Koorts

Trance-achtige sferen, met waanbeelden en broeierige dromen. Intense aangrijpende emoties die kwetsbaar en rusteloos maken. Het continu voelbare pulserende ritme van de hartslag jaagt op tot extreme gevoelens.  Tot het uiterste gedreven.

Norman Perryman

Achtergrondbeeld voor:

Cloud & Light

Een programma met een ontmoeting tussen Oost en West, tussen de shô en de viool, tussen de hedendaagse Japanse componist Toshio Hosokawa en de achttiende-eeuwse Duitser Johann Sebastian Bach.

Stephan Reisig

Achtergrondbeeld voor:

De Senaat

Een avond met als thema De Senaat in het oude Rome (1296.55 km vanaf Paradiso).Intriges en machtspelletjes, maar ook rijkdom, het ontstaan van de democratie, de totstandkoming van systemen, en morele, filosofische en politieke vraagstukken die stemmen tot nadenken.

Jolien van der Wilden

Achtergrondbeeld voor:

Kiss of Fire - aspects of love

Liefde en muziek gaan al sinds mensenheugenis hand in hand. Het Nederlands Kamerorkest speelt op Valentijnsdag een vurig programma dat je absoluut niet mag missen.

Henri Blommers

Achtergrondbeeld voor:

Hoofd op matras

Stephan Reisig

Achtergrondbeeld voor:

Dancing with strings

‘If I Can't Dance To It,... It's Not My Revolution’
© Stephan B. Reisig

Het werk gaat over een oudere manspersoon, die zich bewust is van zijn leeftijd en toch mee wil blijven doen met de trends, wat betreft muziek en mode. Hij blijft - net zoals de jeugd om hem heen - dansen, alleen op de muziek, die hèm bevalt en zelfs op de muziek, waarvan hij dénkt dat hij die leuk vindt. Hij heeft al zijn hele leven gedanst en dansen is héilig! (groene aureool)
Ook vindt hij dat hij op zijn leeftijd een lijfspreuk moet hebben: ‘If I Can't Dance To It,... It's Not My Revolution’. Een quote die toegeschreven wordt aan Emma Goldman.

Jolien van der Wilden

Achtergrondbeeld voor:

Together forever

Lucas van Woerkum

Achtergrondbeeld voor:

De Vuurvogel

Jolien van der Wilden

Achtergrondbeeld voor:

All that Sax

CO-CREATIE

Orchestra Unplugged nodigt diverse kunstenaars uit om een brug te slaan tussen muziek en beeld door het maken van een kunstwerk dat aanhaakt bij het thema van het concert. Uit alle werken wordt één werk gekozen dat wordt geprojecteerd bij het concert. Daarnaast wordt het beeld gebruikt als persbeeld. Aan het eind van het seizoen vindt een tentoonstelling plaats waarin alle werken getoond worden. Ook meedoen? Mail dan naar htbtechnologies@gmail.com